En träningskväll med Sjörövar-Jenny.

Jenny är ÖVERLYCKLIG över att snön äntligen har försvunnit, och alla dumma skidåkare, de ska bara ha!

Nu ikväll, en av de underbaraste vårkvällar jag har upplevt, med spelande koltrastar, 15 grader varmt och strålande kvällssol tog jag bilen till Skatås med Sjörövaren i baksätet. I skuffen låg 4+2 kilo kedja som Jenny skulle få dra ”femman” (5 km) runt. Det är ungefär 0.5 km till start, så dit fick hon dra 4 kg som uppvärmning. Det var pepprat med joggare och många ögonbryn höjdes åt den 35 cm höga mördarhunden som kom ångande med sin fina orangea dragsele.

I början gick korkade hussen fel och tvingade därför staffen att knalla genom en grillplats (mycket goa fläskben att försöka få fatt på!). Sen kom ekipaget rätt och ut i spåret. 2 kilo till hängdes på. Jenny väger ca 17 kg så det är inte så jättemycket. En bra mellandistansvikt för den form hon är i nu kan man säga. Vi gick motsols i slingan, så backen mot tv-masten Brudaremossen kom fort på. Där avlastade jag Jenny efter ca 2/3 av backen, för den är verkligen jävlig. Nästan lika brant som backen på Kviberg och mycket längre. Väl uppe fick hon hela vikten igen.

När vi var nästan tillbaka vid Skatås igen tog vi vägen till Härlanda Tjärn, och rätt upp i skogen vid frisbeegolfbanan. Där är terrängen verkligen för jävlig, så när den otroligt duktiga Jenny klarat 4+2 rätt upp för branten efter att ha dragit hela femman avlastade jag så hon fick dra en ensam 4 ända ner till den vanliga vägen igen.

Vi avslutade med en snabb runda utan sele och vikter och sedan stretching. Väl hemma fick Jenny en godisstång från veterinären på Högsbo, och sedan knoppade hon in direkt. Nu ligger hon och sussar och drömmer om i morgon när hon ska till dagis och få köra sin dagliga, dagslånga MMA-match med sin älskade kompis Tess!

Annonser

Om sjorovarskeppet

Jag heter Nicklas och är förste maskinist och lättmatros på Sjörövarskeppet. Kapten och förstestyrman är min fru, Sandra. Kapten, med osviklig auktoritet och rädsla för pipleksaker är vår staffordshire bullterrier, Sjörövar-Jenny!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s