Den nya matrosen har mönstrat på!

Som jag skrev i det förra inlägget har den nye matrosen mönstrat på Sjörövarskeppet. Han kom knallande över landgången en eftermiddag, från Hisingen när skeppet låg i kaj. Solen sken på hans breda nos och med sin breda tunga hälsade han sina tillfälliga befäl.
Den nye lättmatrosen heter Enzo, ett passande sjörövarnamn! I rullorna skrivs han som Joddricks Lord Of The Moon Chandresh och han är ute för omplacering. Hans ägare ska flytta utomlands och han är verkligen ingen problemhund, snarare tvärtom.
Det är en oerhört snäll, pigg och framåt kille vi har tagit ombord på däcksplankorna, och just nu ligger han och sover eftermiddag på golvet. Enzo är den enda staff jag träffat som frivilligt hellre sover på ett golv än på något annat, mycket märkligt. Han accepterar utan vidare att hans lillasyster är högre än honom i rang, och han bekräftar då och då hennes status som kapten med en liten slick i mungipan.
Han har bara gjort några små försök till ridning, och det har varit i samband med allmän upphetsning, så vi bedömer det som ett överslag. Annars nosar han väl lite men lämnar henne stort ifred. Detta trots att granntiken löper för fulla muggar! Inte dåligt. Vi hade planer på att kastrera honom om han skulle sitta vid dörren och bara gny, men om det inte ändras när granntiken går i höglöp så är nog oddsen goda att vår nye matros får behålla sina familjejuveler.
I morgon ska han tillbaka till sin ägare medan vi funderar på hur vi ska göra. Men jag tror inte det behövs funderas. I alla fall inte mycket. För den fläckige lättmatrosen Enzo är ett tillskott till Sjörövarskeppet, både i harmoni och muskelmassa och om hans påmönstring skulle bli fullständig så kommer hans träning med kättingdrag att inledas ganska snart.

Annonser

Om sjorovarskeppet

Jag heter Nicklas och är förste maskinist och lättmatros på Sjörövarskeppet. Kapten och förstestyrman är min fru, Sandra. Kapten, med osviklig auktoritet och rädsla för pipleksaker är vår staffordshire bullterrier, Sjörövar-Jenny!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s