Tre veckor med lättmatros Enzo!

Nu har vi haft Jennys bror Enzo hos oss i nästan tre veckor. Det har funkat så bra mellan honom och Jenny! Faktiskt så bra att jag är säker på att ingen av dem minns ett liv utan den andra. De är som ett gammalt gift par, ha ha!

Hemma är de lugna och stillsamma. Enzo har hittat sin favoritplats, en tygkorg i vardagsrummet där han kan ligga och ha koll på oss, för det gillar han att ha, söte killen. Ute släpper de loss som bara två glada staffar kan. På landet där vi har inhägnat och i hundgården i Gamlestan kör de så att jorden skakar, de brottas, boxas och tacklas sådär underbart som bara hundar av före detta kampras kan. Jenny är ju lite bitchig (haha) och har bitit honom rätt bra i ena kinden. Hon har ju lekt så på dagis i två år, så det är inte så konstigt. Det läker fort. Enzo är lite för snäll mot henne, men han är en perfect gentleman och utnyttjar inte sin större tyngd mot henne.

Man märker dessutom att Jennys dragträning har gjort henne stark nåt så in i helskotta. Det är jämnt dem emellan när de drar dragkamp, ofta lyckas hon flytta tre kilo tyngre Enzo.

Apropå drag så har Enzo gjort sin första dragweightpromenad. Han fick en rosa och svart sele och drog en trekiloslänk. Den var ALLDELES för lätt, det var knappt han märkte den. Han ska få i alla fall en femma i morgon.

På natten sover Enzo omväxlande hos mig och Sandra som ute i vardagsrummet i tygkorgen. Han verkar vara trygg här, the little shipmate.

Annonser

Om sjorovarskeppet

Jag heter Nicklas och är förste maskinist och lättmatros på Sjörövarskeppet. Kapten och förstestyrman är min fru, Sandra. Kapten, med osviklig auktoritet och rädsla för pipleksaker är vår staffordshire bullterrier, Sjörövar-Jenny!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tre veckor med lättmatros Enzo!

  1. Nina Bjurström skriver:

    Skall bli kul att följa dem båda, har lagt denna sidan till mina favoriter. Pussa på dom från mig. Nina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s