Enzos acklimatisering

Matrosen Enzo har börjat komma in bra i vår flock nu. Hans nervositet och skällighet har gått ner till en bråkdel av vad den var innan, men det är lite kvar att jobba på. Han mår bra av en fast hand att följa och gillar när någon berättar för honom vad han ska göra.

Han har genomgått en metamorfos på den fysiska sidan. Han har dragit mer än halva sin vikt på en 4 km DW-promenad och verkar fatta vad backträningen går ut på, för han ger verkligen allt i uppförsbackarna! Ska snart testa honom framför vagnen så får vi se om han begriper sig på det.

Kapten Sjörövar-Jenny får allt svårare att brotta ner sin bror, för han har blivit snabbare och vigare också, och han kan numera alla hennes inövade finter vilket har satt också henne på det svåra testet att förnya sin stil när de leker. Numera utnyttjar hon att hennes tyngdpunkt är mycket lägre, och kastar sig in under Enzo och försöker välta honom.

Vi har fått tipset att prova Enzo i spår snarare än agility som vi tänkte från början och det är väl inget vi ställer oss negativa till. Grabben behöver använda sin skalle. Han gör det kanske inte så ofta, men när har gör det blir det bra:)

Vi är lyckliga som har två så underbara hundar!

Annonser

Om sjorovarskeppet

Jag heter Nicklas och är förste maskinist och lättmatros på Sjörövarskeppet. Kapten och förstestyrman är min fru, Sandra. Kapten, med osviklig auktoritet och rädsla för pipleksaker är vår staffordshire bullterrier, Sjörövar-Jenny!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s